אבני דרך בחייו של ניסים אלשיך, מייסד, מנהל ומנצח התזמורת נולד ב- 17 בדצמבר 1926, בעיר וידין בבולגריה, על שפת הדנובה. חינוכו המוסיקלי החל בתיפוף בתוף גדול בחיק המשפחה בגיל 3. מאוחר יותר למד לנגן בכינור, קרן יער, חצוצרה, טובה, בריטון וטרומבון, במקביל להיותו סולן בריטון במקהלה המרכזית של תלמידי תיכון בסופיה, עליה גם ניצח. בהמשך, סיים את לימודיו באקדמיה למוסיקה בנגינה בכינור ובניצוח.
ילדות בבולגריה 1958 - עם הגעתו לבאר-שבע הקים ומיסד את החינוך המוסיקלי בעיר, החל בבתי הספר היסודיים (כבר בכיתות א'), דרך בית הספר התיכון (בהנהלת גב' פועה מנצ'ל ז"ל) ועד הסמינר למורים (בהנהלתו של מר אריה סימון ז"ל). 1959 - הקים את המקהלה העירונית בשיתוף מועצת פועלי באר-שבע. 1961 - הקים את התזמורת הסימפונית של החובבים אשר, יחד עם המקהלה, החלה להופיע בעיר, באזור הדרום ובארץ כולה. באותה שנה היה שותף גם בהקמתו של הקונסרבטוריון העירוני בהנהלתה של גב' רות הילמן, בו שימש שנים רבות כסגן מנהלת ומאוחר יותר כמנהלו.
תזמורת החובבים הסימפונית המקהלה בשנה זו הקים גם את תזמורת הנוער העירונית (תזמורת כלי נשיפה) לה היסטוריה מפוארת בפיתוח המוסיקה הכלית בנגב ובדרום כולו. שמה ויכולתה של התזמורת מפורסמים ברחבי הארץ ובחו"ל.
תזמורת הנוער העירונית בראשית דרכה
בשנות השבעים - עם העליה הראשונה מברית-המועצות לשעבר, הציג בפני פרנסי העיר תכנית להקמתה של הסימפונייטה. 1973 - הקים את הסימפונייטה. הופעת הבכורה של התזמורת היתה במחפורות מעבר לתעלת סואץ בפני חיילי אוגדתו של אריאל שרון.
עם הסימפונייטה במחפורות מעבר לתעלת סואץ 19XX-19XX - פיקח על הקונסרבטוריונים בארץ יחד עם המפקח הארצי לקונסרבטוריונים מר אריה ראובן. 1996 - קיבל את אות יקיר באר-שבע על פועלו לחינוך המוסיקלי בעיר. 19XX - עם יציאתו לגמלאות הקים מרכז לקידום תזמורות בארץ. 1995 - הקים את תזמורת כלי הנשיפה העירונית, בעזרתו של מר אלי מלול, _____________, אותה מנהל ומנצח עד היום. הרכבה האנושי, התרבותי והגילי, המגוון מייצר אוירה מיוחדת וייחודית של שיתוף בעשיית המוסיקה. |